Testing new paper • Test af nyt papir

Testing new paper • Test af nyt papir

A while ago I ordered my first batch of pastelmat paper from Clairefontaine. I have been wanting to test this paper for a while as I sometime cannot get enough layers on the paper I normally use. 

The pastelmat paper is originally intended for artist who use pastels, but more and more pencil artist are starting to use this paper as well.  It hold several layers and the texture and overall feel is quite unique, feels nothing like anything I have ever used before. I do feel like it wear my pencils down quicker than usual, but I love the result. I wish it was not quite a pricey, but with the paper being handmade and all, I guess you sometimes pay for the quality as well when it comes to art supplies. Would I buy this paper again? definitely! But only for my "special" drawings.

________________

For et stykke tid siden købte jeg mine første blokke af pastelmat papir fra ClaireFontaine. Jeg har gerne villet prøve dette papir i et godt stykke tid da jeg nogle gange føler at jeg ikke kan tegne så mange "lag" som jeg gerne ville. 

Pastelmat papir er udviklet til brug med pastelkridt, blyanter osv, men nu er der flere og flere som bruger det til blyanter. Med dette papir kan man få et utal af lag og nuancer, og texturen er helt unik og minder ikke om noget jeg før har oplevet. Den eneste ulempe er dog at jeg føler at mine blyanter hurtigere bliver "flade", men resultatet taler for sig selv. Jeg ville dog ønske at prisen var lidt mere overkommelig, men af og til betaler man også for kvalitet! Ville jeg købe dette papir igen? Uden tvivl! Men kun til brug når jeg laver mine "specielle" tegninger. 

Back to blog

Leave a comment