End of term • Slutningen på skoleåret...

End of term • Slutningen på skoleåret...

The second year of uni has almost come to an end. It feels strange to just hand in all your hard work in a pdf, and that’s it.
The first time I had an assessment at uni I was terrified! It felt so uncomfortable to show my teachers all my work, my thoughts, and feelings. I have never been good at assessments like that, where I have to face someone. But having my assessment with these teachers evoked a whole new feeling in me. I did not feel judged in any way, I felt like an adult receiving valuable feedback of my work. This year I miss that opportunity. There is just something that photos of your work will never really capture. The texture, the exact colours, and the feeling of looking at something that is not behind a screen.

It is crazy that when I return to uni, I will be a third-year student. Do I feel ready in any way? Not at all! But did I imagine myself ever doing something like moving to another country to go to uni? No! And that was the best decision of my life. I can’t wait to see everyone again soon!

___________________

Anden år af uni er næsten gået. Det føles mærkeligt at alt ens hårde arbejde bare skal afleveres som en pdf. Første gang jeg havde en eksamen på uni var jeg rædselsslagen! Det var simpelthen så ubehageligt at skulle vise ens lærer alt mit arbejde, og alle de tanker og følelser som var i arbejdet. Jeg har aldrig været god til mundtlige eksamener, men med mine lærer fra uni var det en helt ny oplevelse. Jeg følte ikke at jeg blev "bedømt" på nogen måde men følte mig istedet som en voksen som modtog en betydningsfuld feedback. I år er det desværre ikke en mulighed. Der er bare et eller andet ved at se et maleri eller en tegning, som et kamera ikke kan fange. Teksturen, farverne og bare det at stå "ansigt tl ansigt" med noget istedet for at se det hele bag en skærm. 

Det er helt mærkeligt at når jeg vender tilbage til uni at jeg så er en trejdeårs studerende. Føler jeg mig klar? På ingen måde! Men troede jeg nogensinde at jeg skulle flyttet til udlandet og gå på uni? Nej, men det viste sig at være en af de vigtigste beslutninger i mit liv. 

Jeg glæder mig enormt meget til at se alle igen snart!

Back to blog

Leave a comment