Birds? Or Dinosaurs? • Fugle? Eller dinosaurer?

Birds? Or Dinosaurs? • Fugle? Eller dinosaurer?

Some weeks ago I went to see an exhibition which was showcasing one of the most complete tyrannosaurus skeletons ever found. Living in Denmark, and also quite far away from any major cities I have only really seen dinosaurs skeletons up-close on my travel to foreign countries. As a kid I was absolutely crazy about dinosaurs! I knew everything about them and could name every single one of them.  

When I went to the exhibition it suddenly hit me why I find myself so interested in birds, because they are linked to my childhood obsession with dinosaurs. When I was a teenager someone told me that dinosaurs was for kids and it was something I should “give up on”.  I have found that many of my interest I had at a younger age, not just the dinosaurs, are starting to sparkle in my head again. It might have something to do with me being more free minded and not so focused on what people might think of me and my interests. That is a mindset I use in my art practice as well. No idea is really to crazy, you only set the limits yourself!

__________________________________

For nogle uger siden var jeg i København for at se et af de mest komplette tyrannosaurus skeletter der nogen side er fundet. Da udvalget af dinosaurus skeletter ikke er så stort i danmark, har jeg kun set de store kæmper på mine rejser i udlandet. Da jeg var barn var jeg vild med dinosaurer! Jeg kunne navnet på hver enkel, sågar hvilken periode de havde levet i, hvad de spiste, om de var flokdyr etc. 

Da jeg besøgte udstillingen slog det mig pludseligt hvorfor jeg var blevet så vild med fugle over de sidste par år. Mange af mine interesser jeg havde som barn er begyndt at kommer tilbage til trods for at jeg som teenager fik og vide at det var mest for børn. Den frihed jeg har lært at give mig selv i løbet af de sidste par år har lært mig ikke at bekymrer mig så meget over hvad andre mener om mig, og det er også noget jeg bruger hver gang jeg er kreativ. Ingen ide er for mærkelig, man sætter selv sine grænser!

 

Back to blog

Leave a comment